Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!

Ihanan pehmeä merinovilla sopii täydellisesti koko perheen neuleisiin ja asusteisiin. Baby Ull Lanett löytyy verkkokaupasta, klikkaa TÄSTÄ.
Kesä lankakaupalla on aina suuresti odotettu ja täynnä ihania kohtaamisia. 
Hangossa kesäsesonki tuo paljon turisteja muuten pieneen ja hiljaiseen kaupunkiin ja se onkin monelle paikalliselle yrittäjälle elinehto. Hiljainen ja pitkä kevätkausi on aina täynnä haasteita, silloin siirrytään odottamaan lämmintä kesää, kuopsutellaan pihaa kesäkuntoon, järjestetään lakkiaisia ja valmistujaisia ja suunnitellaan unelmien kesälomaa. 
Kesällä me kauppiaat teemme seitsemän päiväisiä työviikkoja ja toivomme vilkasta kesää. Pienen kaupungin väkiluku moninkertaistuu ja uusia kauppoja ja ravintolaita tupsahtelee jokaiseen kadun kulmaan. Kesällä myös lankakaupan paikalliset vakioasiakkaat katoavat kesän rientoihin ja heidän tilalleen astuu kesävakkarit. 
Ihanan merinovillaisen huivin helppo ohje löytyy blogin aiemmasta postauksesta, pääset ohjeeseen TÄSTÄ
On tiettyjä asiakkaita, joita näkee vain kesäisin. He ovat niitä, joiden unelmien kesäloma suuntautuu Hankoon. Osa tulee veneellä, osa junalla tai autolla. Nämä kohtaamiset ovat riemukkaita ja iloisia, lankakaupalla käynti kuuluu jo osaksi heidän kesälomaansa ja Hangossa käyntiään. Samalla muistellaan edellisiä käsitöitä, kenties katsotaan kännykästä kuvia niistä edellisen lankakauppareissun ostetuista langoista, jotka ovat taitavissa käsissä muuttuneet upeiksi käsitöiksi. 
Facebookiin tulee kuvia upeista merimaisemista, jossa neulotaan kaupalta ostettua sukkalankaa. Automatkan reissuneuleita, ihania poseerauskuvia uudesta, itse tehdystä ponchosta, huivista, neuleesta… 
Kesä on minullekin erityinen, juuri näiden tapaamisten vuoksi. 
Tulee suuri ilo, kun näen käsityön kipinän ihmisten silmissä, tekemisen riemun ja tärkeitä onnistumisen kokemuksia. Ihana nähdä kaikkia! 
Myös verkkokauppa-asiakkaat ovat halunneet tulla katsomaan, mistä ne langat oikein heille tulivat. Instagramin ja Facebookin seuraajat piipahtivat myös, ihmettelemässä kauppaa ja tekemässä tuliaisostoksia. 
Muutama oli lankojen ostolakossa. 
Muutamalla oli mies tai kaveri mukana kertomassa, että mitään ei saa ostaa. Sullahan on ihan hirveesti niitä lankoja. 
Yhden pankkikortti oli jo varuilta siirretty kaverin taskuun, ettei tulisi ostettua mitään ”ylimääräistä”. 
Osalla oli juuri tullut lomarahat ja niistä oli budjetoitu tietty summa uusien lankojen hankintaan ja niitä pakattiin kukkuroittain kasseihin. 
Osa löysi uusia löytöjä. 
Osa kysyin neuvoa ja löysi ihan uusia lankalaatuja, mahdollisia uusia suosikkilankoja. 

Vaikka kesä oli hi-ki-nen suorastaan tukahduttavan kuuma, lankakaupalla myytiin kaikista eniten paksua ja pörröistä alpakkalankaa syksyn neuleisiin sekä merinovillaa erilaisiin huiveihin.

Useampi vuosi sitten automatkalla Pohjanmaalle, lähdin neulomaan huivia. Ohjetta ei ollut, joten sooloilin vähän helppojen pitsikerroksien ja aina oikein -neuleen kanssa. Kuvan huivi valmistuikin yllättävän nopeaan ja oli hauska tehdä.

Mallikappale on kaupalla saanut paljon ihastelevia huokauksia ja blogissa olevaa ohjetta on luettu todella paljon. Nappasinkin huivista muutaman uuden kuvan ja ajattelin antaa sinulle vinkiksi ihanan huivin ohjeen, se löytyy aiemmista postauksista, pääset sinne suoraan TÄSTÄ.

Huivi on neulottu 4,5 koon pyöröpuikoilla ja lankana on vauvamerino, yksi myydyimmistä langoista, Sandnes Garnin pumpulin pehmeä Baby Ull Lanett -merinovilla. Kolmesta kerästä neuloo jo hyvän kokoisen huivin!

Toivottavasti pystyn antamaan sinulle jatkossakin innostavia käsityövinkkejä ja rohkaista kokeilemaan uutta mallia, tekniikkaa tai ohjetta tulevan syksyn aikana. Sinä varmasti osaat! Tee rauhassa, ota välissä kuppi teetä, kysy apua vaikka Facebookin käsityöryhmissä ja muista, purkaminen kuuluu ammattilaisillakin asiaan aika ajoin.

Syksyn lankavaikoimat kasvaa viikko viikolta, piipahda verkkokaupassa www.lankasatama.fi  kurkkaamassa uusimmat herkut ja seuraa Lankasatamaa Facebookissa jossa julkaisen hyviä käsityövinkkejä ja ideoita.

Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!