Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!

Keskivahva, 6-säikeinen, sukkalanka

Keskivahva sukkalanka on täällä lankakaupalla se myydyin ja suosituin sukkalankavahvuus. 
Tästä langasta neulotut sukat mahtuvat mukavasti kengän sisään sekä ovat lämpöiset kotisukkina tai unisukkina. Keskivahvaa, 6-säikeistä sukkalankaa neulotaan 3 – 3,5 koon puikoilla käsialan mukaan. 
Lankakaupalta tätä vahvuutta löytyy mm. Kaupunkilanka Rotvalli, teetee Pallas, Hot Socks 6-ply, Regia 6-ply, Step 6 sekä Mellanraggi. 
Keskivahvan sukkalangan tunnistaa vyötteen tiedoista, 100 g kerässä metrejä yleensä on n. 260. 
Kurkkaa Lankasataman sukkalankavaihtoehdot www.lankasatama.fi
Kaaripitsi sopii niin kämmekkäisiin kuin sukan varteen. Lankana Kaupunkilanka Rotvalli.
Malleja tälle sukkalankavahvuudelle löytyy runsaasti esim. Novitalta, Dropsilta, nettisivuilta sekä Facebook-ryhmistä. 

Pitsisukat

Kuvan sukkamallin nimeä en tiedä. Siitä neulottuja upeita sukkia vilisi Facebookin Villasukka-ryhmissä, joiden kommenteista ohjeen löysin. Muokkasin sieltä löytynyttä ohjetta sopimaan keskivahvalle sukkalangalle, voit kurkata ohjeen blogin aiemmasta postauksesta, klikkaa TÄSTÄ.

Naisten sukkapariin riittää yleensä 100 g keskivahvaa sukkalankaa, ellet villyynny vartta tekemään kovin pitkäksi. Miehen perussukkiin kannattaa varata 150 g lankaa.

Helpot ja ajattomat perussukat

Ajattomat perussukat, lankana Kaupunkilanka Rotvalli

Välillä on ihana haastaa itseään ja uppoutua kirjoneuleisiin ja pitsikuvioihin. Ainakin itse kaipaan kuitenkin ajoittain jotain leppoista ja helppoa välipalaprojektia, jonka kanssa voi syventyä katsomaan Netflixin jännityssarjoja.

Kauniisiin liukuvärjättyihin lankoihin ei aina tarvitse etsiä erikoisia malleja. Voit tehdä vain pienen resorin sukan varren yläreunaan (itse suosin paljon 1 oikein takareunasta, 1 n -resoria) ja kokeilla vaikka ristiin vahvistettua kantapäätä antamaan pientä säväystä perussukkaan. Ristiin vahvistettu kantapää näkyy alla olevassa kuvassa pienenä ristikkona.

Ristiin vahvistettu kantapää: 

  • Neulo kantalapussa nurjalla aina kaikki nurin (saat kauniimman reunan jos neulot kantapään 2 ensimmäistä ja 2 viimeistä aina oikein)
  • Oikealla joka toinen kerros: *nosta 1 s. neulomatta, neulo seuraava silmukka oikein* toista kerros loppuun. 
  • Joka toinen oikea kerros neulotaan päinvastaisessa rytmissä kuin edellinen: *neulo 1 s oikein, nosta seuraava silmukka neulomatta* toista kerros loppuun. 

Jatka näin, kunnes kantalappu on haluamasi korkuinen.

Hyvät perusohjeet keskivahvalle sukkalangalle löytyy esim. Tekstiiliteollisuuden sivuilta
tai Kodin Kuvalehden nettisivuilta.

Perussukat ristiin vahvistetulla kantapäällä. Lanka: Hot socks Madena

Kirjoneulemalleja

Kuva: Niina Laitinen. Malli: Jäätelökesät

Jäätelökesät-sukkamalli löytyy ilmaiseksi Ravelry-neulontayhteisöstä (vaatii kirjautumisen). Niina kirjoittaa helppotajuisia ja kauniita sukkaohjeita, niin kirjoneuleversiota ja palmikko- ja pitsineuletta. Käy kurkkaamassa Niinan malleja hänen nettisivuiltaan tai tulosta Jäätelökesät-sukkaohje suoraan Ravelrystä.

Broken Seed sukkamalli on helppo ja nopea neuloa

Broken Seed

Broken seed-sukkamalli on näyttävä mutta hurjan helppo malli. Siihen voi kuluttaa raitalangan jämiä tai hankkia herkullisimman väriparin. Tarvitset kerän yksi väristä pohjaväriä sekä yhden kerän liukuvärjättyä sukkalankaa.

Tämän mallin voit tehdä minkä vahvuisella langalla tahansa, tarkista silmukkamäärä postauksen alkupäässä olevasta linkistä. 
Neulo haluamasi resori sukan reunaan, esim. 2 o, 2 n
  1. Neulo liukuvärjätyllä langalla kerros oikein. 
  2. Neulo yksivärisellä langalla kerros *1 o, 1 n* toista kerros loppuun. 
  3. Neulo liukuvärjätyllä langalla kerros oikein. 
  4. Neulo yksivärisellä langalla kerros *1 n, 1 o* toista kerros loppuun. Toista alusta. 
Ja näin alkaa kuvio muodostumaan ja siinä sivussa voi kuunnella radiosta hyvää musiikkia tai seurata suosikkisarjaa teeveestä. 

Malleja löytyy lehdistä ja netin syövereistä varmaan loputtomasti.
Kun tarkistat vyötteestä langan tiedot, joko langan tiheyden (keskivahvassa sukkalangassa tiheys n. 22-24 s / 10 cm) tai metrimäärän per 100 g (100 g = n. 260 m) niin osaat valita oikean vahvuisen langan. Myös puikkosuositus ohjaa langan valinnassa, keskivahvat sukkalangat suositellaan neulottavaksi 3 – 3,5 puikoilla.

Rentouttavia neulontahetkiä! <3
Katja

Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!