Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!

Villasukka, jolla ei ollut nimeä

Jännä juttu tuo Facebook.
Siellä on kaikenlaisia ihania ryhmiä, joista löytyy kaikenlaisia ihania ideoita ja juttuja joiden parissa sitten illat ja päivät kuluu näitä ideoita testaillessa.
Tämän sukan malli vilahteli jossain villasukka-ryhmässä useaan otteeseen. Kukaan näistä sukan neuloneista ei tunnustanut mallia omakseen eivätkä osanneet sanoa, mistä malli on alun perin peräisin. Vinkkejä jaettiin kommenteissa ja saattoipa se ohje muuttaa tekijöiden lisääntyessä vähän muotoaankin.
Itsekin tuota mallia muokkasin ohuemmalle langalle sopivammaksi ja kirjoitin sen ylös. Rakastan sukkaohjeita jotka noudattavat helppoa logiikkaa, eikä ohjetta tarvitse koko ajan vilkuilla. Kantapään ja kärkikavennukset teen lähes tulkoon aina sillä samalla vanhalla kaavalla, joten riittää että kurkkaan mallikuvion ja keskityn sen tekemiseen.
Kaunis sukkamalli on neulottu Kaupunkilanka Rotvallista.
Tässä simppeli ohje tuohon mysteeriseen villasukka-ryhmän kuvioon, joka on muokattu sopimaan 6-säikeiselle sukkalangalle (esim. teetee Pallas, Kaupunkilanka Rotvalli, Regia 6-ply).

Tarvikkeet:

Kerä Rotvallia (tai muuta 6-säikeistä sukkalankaa n. 100g)
Puikot: koko 3,5 tai käsialan mukaan.

Ohje:

Luo 14 s / puikko. 
Neulo haluamaasi resoria n. 10 krs. Itse tykkään tehdä 1 o neulottuna takareunasta, 1 n resoria.
Aloita kuviokerta 2. ja 3. puikoilla, neulo 1. ja 4. puikoilla oikeaa (tai neulo kuvio koko varren ympäri myö 1. ja 4. puikoilla). Kuviokerta on jaollinen seitsemällä.  
Kuvio:
1. krs. 5 o, 2 n
2. krs. *3 o, 2 o yht, langan kierto, 2 n.* toista
3. krs. 5 o, 2 n
4. krs. *2 o, 2 o yht. langan kierto, 1 o, 2 n* toista
5. krs. 5 o, 2 n
6. krs *1 o, 2 o yht. langan kierto, 2 o, 2 n* toista
7. krs. 5 o, 2 n
8. krs *2 o yht, langan kierto, 3 o, 2 n* toista
Neulo vartta 4 kertaa krs. 1 – 8 ja tee haluamasi kantapää puikoilla 1. ja 4.. Jatka kuviota kantapään jälkeen kuviokerroksesta 1-8 normaalisti, tee kiilakavennukset normaalisti kantapään puikoilla 1. ja 4.
Kun sukan terä on tarpeeksi pitkä tai peittää nimettömän varpaan, lopeta kuvion tekeminen,neulo kaikilla puikoilla oikeaa ja tee kärkikavennukset haluamasi mallin mukaan.
Kuvan sukka on neulottu Kaupunkilanka Rotvallista koon 3,5 koon puikoilla. Rotvallilankaa saa näppärästi verkkokaupasta www.lankasatama.fi
100 g kerä keskivahvaa sukkalankaa riittää naisen koon sukkapariin.
Tähän malliin jää helposti koukkuun. Malli sopii myös kevyesti liukuvärjätyllekin langalle.
Rotvalli on ihanan siloinen lanka neulottavaksi. Tästä langasta on syntynyt jo lukematon määrä sukkia ja lapasia. Rotvallia saatavilla verkkokaupasta
www.lankasatama.fi

Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!