Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!

Kuva: Kaupunkilanka

Paksu sukkalanka

Paksuja sukkalankoja, 8-säikeisiksikin kutsuttuja, löytyy monelta eri valmistajalta. 
 Tekstiiliteollisuuden teetee Salla, Kaupunkilanka Kivijalka, Regia 8-ply, Novita 7 veljestä… 
Monesti mietitään, mistä tietää, mitä eri valmistajien lankoja voi yhdistää keskenään. Minäpä kerron… 
Lankakerän vyötteessä on paljon tärkeää tietoa. 
Sieltä löytyy puikkosuosituksen lisäksi gramma- ja metrimäärät, pesuohjeet, tiheys suositellulla puikkokoolla sekä materiaalitietoutta. 
Sukkalangoissa materiaali on yleensä n. 70 – 80 % villaa sekä loppuosa polyamidia tai nylonia. Keinokuitu vahvistaa langan kestävyyden sukissa ja muissa kovempaa käyttöä vaativissa neuleissa. Mukana voi olla joskus myös muita kuituja, kuten kesäsukkalangoissa puuvilla tai bambu, villa voi myös olla merinovillaa tai alpakkaa. 
Jos haluat yhdistää erilaisia sukkalankoa, kurkkaa vyötteestä langan metrimäärä / 100 g. 
Kuvassa 3 eri langan kerän paino sekä metrimäärä. Kaikki ovat saman vahvuisia ja niitä voi sekoittaa keskenään. 
Eli kolme eri kokoista kerää, mutta metrimäärä per 100 g on kaikissa sama. Kuvan langat ovat kaikki paksua sukkalankaa, puikkosuositus 3,5 – 4, jolloin niitä voi huoletta sekoittaa keskenään raitaneuleisiin, kuvioneuloksiin tms. 
Kuvassa sekoitettu teetee Sallaa ja Regian liukuvärjättyä sukkalankaa. Kuvan malli: Broken seed

 Ohjevinkit paksulle sukkalangalle

Jos olet ihan aloitteva sukan neuloja, kurkkaa ihmeessä tämä Kodin Kuvalehden ohjelinkki. Linkissä sekä kirjalliset ohjeet sekä videolinkki, jossa näytetään villasukan tekoa ihan alusta asti. Klikkaa Kodin Kuvalehden sivuille TÄSTÄ

Kuva: Kaupunkilanka

Kirjoneuleen ystäville löytyy hyviä ohjeita esim. Niina Laitisen Taimitarha-facebook-ryhmästä. Niina Laitinen kirjoittaa helppotajuisia ja tyylikkäitä sukkaohjeita, niin kirjoneulepintaisena että pintaneuleena.

Yllä olevan kuvan Karuselli-sukkaohje löytyy Kaupunkilangan nettisivuilta. Lankana on käytetty Kaupunkilanka Kivijalkaa. Kurkkaa ilmainen ohje Kaupunkilangan sivuilta, klikkaa TÄSTÄ

Kivijalka-sukkalankaa löytyy Lankasataman verkkokaupasta, pääset sinne TÄSTÄ.

Kuva: Tekstiiliteollisuus

Tekstiiliteollisuuden nettisivuilta löytyy paljon ohjeita ihan langan mukaan valittuna. Teetee Salla -sukkalangalle löytyy mm. tämä kaunis pintaneuleinen sukkaohje. Klikkaa TÄSTÄ ilmaiseen ohjeeseen Tekstiiliteollisuuden sivuille.

teetee Sallaa löytyy Lankasataman verkkokaupasta, klikkaa TÄSTÄ.

Olga-sukat, lankana Kaupunkilanka Koski

Olga-villasukkamalli on todella helppo ja sopii mukavaksi välipalaprojektiksi tai vaikka perussukan jo hallitsevalle. Mallissa toistuu vain kaksi kerrosta mallikertaa, joka jää nopeasti mieleen eikä ohjetta tarvitse katsella koko ajan.
Helppotajuinen Olga-sukkaohje löytyy mm. Lankahelvetti-blogista, sinne pääset klikkaamalla TÄSTÄ.

Kuvan Olga-sukan lankana on käytetty Kaupunkilanka Koskea, sitäkin löytyy Lankasataman verkkokaupasta, pääset sinne TÄSTÄ.

Aiemmin jo kuvassa vilahtaneeseen Broken seed -kuvioon löydät ohjeen blogin aiemmasta postauksesta, pääset sinne suoraan klikkaamalla TÄSTÄ. Broken seed tehdään sekoittamalla kaksi eri väriä, joko yksivärisiä tai yksiväristä ja liukuvärjättyä. Tämä malli sopii myös perusmallin taitajalle, malli on helppo ja jää pian mieleen.
Broken seed-malliiin voi hyvin sekoittaa ne nurkissa pyörivät jämälangat.

Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle apua etsiessäsi kivaa ohjetta tai miettiessäsi eri lankojen vahvuuksia. Lankasataman sukkalankavalikoimaa voit tarkastella nettisivuilta, www. lankasatama.fi

Villasukkaterveisin, Katja

Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!