Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!

Kuva Sandnes Garn

Alku syksystä kaupalla piipahti Stephan norjalaisesta Sandnes Garnista. Hän esitteli yli 100 vuotta lankoja valmistaneen Sandnes Garnin tämän hetkistä toimintaa ja valikoimaa, kertoi heidän langoistaan, periaatteistaan ja materiaalien alkuperästä. Ihastuin heti heidän hyvää meininkiin, laadukkaisiin lankoihin sekä ekologiseen lähtökohtaan langan valmistuksessa.

Sandnes Garnin merinovillat ovat kaikki mulesing-vapaita, yli 90 % heidän käyttämästä villasta on norjalaista sekä heidän kaikki langat värjätään Sandnes Garnin Norjan tehtaalla, jotta he tietävät, mitä aineita värjäyksessä käytetään. Ei ihme, että tehdas pukkaakin lankoja maailmalle kovempaan tahtiin kuin ikinä ennen, laatu, hyvät ohjeet sekä kauniit värisävyt ihastuttavat niin myyjät kuin asiakkaatkin.

Helppo neulepaita Borsted Alpakasta

Uusimmassa Kotiliesi Käsityö -lehdessä (syksy 2017) on ohjeet aivan mielettömän kauniiseen neulepaitaan, joka on tehty Sandnes Garnin Borsted Alpakka -langasta. Borsted Alpakka on harjattua alpakkalankaa, (96 % alpakka, 4 % nylon) ja ihan uskomattoman pehmeä ja ihanan pörröinen. Pahoittelen nyt näitä ylistyssanoja, tämä lanka on vienyt täydellisesti sydämeni, samoin tuo upea neulemalli.

Kuva Sandnes Garn. 

Olen itse neulonut jo kaksi näitä ihania neuleita. M-kokoista neuletta voikin tulla sovittamaan tai ihmettelemään kaupalle. Neule on todella helppo neuloa ja se sopisikin hyvin ensimmäiseksi neulepaitaprojektiksi.

Neule aloitetaan helmasta ja neulotaan pyörönä (lähes koko matka helman resoria lukuunottamatta pelkkää oikeaa) kainaloihin asti. Sen jälkeen neulotaan molemmat hihat sukkapuikoilla ja liitetään vartalo-osaan. Lopuksi neulotaan kaarrokkeen helppo pitsikuvio jossa samalla kavennetaan jonkin verran ja ennen kuin huomaatkaan, paita on valmis! Puikkoina ovat kokoa 6, joten neule etenee todella joutuisasti.

Kuva Sandnes Garn.

Sandnes Garn, Borsted Alpakka

Malli on herättänyt suurta ihastusta pohjoismaissa ja tehtaalta onkin lanka lähes koko ajan loppuunmyyty. Pitkän odottelun jälkeen sain kuin sainkin jonkin verran värejä tuosta ihanan pörröisestä alpakasta valikoimiini. Niitä löytyy jonkin verran verkkokaupasta, klikkaa TÄSTÄ sekä myymälästä. Tule ihmeessä ihastelemaan värejä ja hypistelemään lankoja. Lupaan, että se on rakkautta ensi silmäyksellä! 

Itselle pitää ehdottomasti tehdä oma neule joululahjaksi. Tämä neule lämmittää ihanasti takin alla kun pakkaset paukkuu, sillä neule ei ole liian paksu tai jäykkä pidettäväksi takin kanssa. Se näyttää myös tyylikkäältä piipahtaessa kyläreissulla tai kaupungissa. Todellakin kaupunkiuskottava villapaita!
Kurkkaa langan menekki ja valikoimissa olevat värit verkkokaupasta, vielä kun tätä ihanuutta on saatavilla, www.lankasatama.fi

Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!