Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!

Aiemmin virkkailin isoäidinneliöistä vauvan peittoja ja kauniiseen ja yksinkertaiseen virkkausmalliin rakastuneena, käytin samaa tekniikkaa myös tiskirättiin.

Virkattu isoäidinneliö sopii hyvin myös tiskirättiin

Tarvikkeet: 

Kerä King Colen Bamboo Cotton-bambu-puuvillalankaa (1 kerästä saa n. 3 tiskirättiä)
3,5 virkkuukoukku tai käsialan mukaan
Parsinneula päättelyyn

Näin virkkaat isoäidinneliön:

1. Kiepauta lankalenkki etu- ja keskisormen ympärille. Koukkaa lanka lenkin alta  ja virkkaa lankalenkkiin kolme ketjusilmukkaa. Hännästä pystyt kiristämään lankalenkkiä sopivan kokoiseksi.

2. Virkkaa lankalenkkiin ketjusilmukoiden (tämä lasketaan 1. pylvääksi) viereen 2 pylvästä. Sen jälkeen virkkaa 3 ketjusilmukkaa. *Virkkaa 3 pylvästä, 3 ketjusilmukkaa* toista tämä vielä kaksi kertaa. Nyt sinulla pitäisi olla lankalenkissä virkattuna 4 kappaletta 3 pylvään ryhmiä sekä 4 ketjusilmukkalenkkiä, lopputuloksen pitäisi olla neliö. Virkkaa piilosilmukka ensimmäisen pylvään (=3 ketjusilmukkaa) vartalon ympäri tai kolmanteen aloitusketjusilmukkaan. Kiristä hännästä aloituslenkki sopivan kokoiseksi

Piilosilmukka = Vie koukku silmukan läpi, koukkaa lanka, vedä se silmukan läpi takaisin ja saman tien koukulla olevan silmukan läpi. 

3. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa (= ensimmäinen pylväs) *Virkkaa 3 pylvästä, 3 ketjusilmukkaa ja 3 pylvästä seuraavan pylväsryhmän jälkeen olevaan ketjusilmukkalenkkiin* toista tämä vielä 2 kertaa, niin että jokaiseen nurkkaan tulee kaksi 3 pylvään ryhmää sekä väliin 3 ketjusilmukkaa. Virkkaa viimeiseen ketjusilmukkalenkkiin 3 pylvästä, 3 ketjusilmukkaa, 2 pylvästä ja virkkaa piilosilmukka ensimmäisen pylvään (3 ketjusilmukkaa) vartalon ympäri tai kolmanteen ketjusilmukkaan.

4. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa (=ensimmäinen pylväs) sekä 2 pylvästä edellisen kerroksen pylväsryhmän väliin.  (katso video). Virkkaa nyt jokaisen pylväsryhmän väliin aina 3 pylvästä ja jokaisen kulman ketjusilmukkalenkkiin 3 pylvästä, 3 ketjusilmukkaa sekä 3 pylvästä. Sulje kerros aina piilosilmukalla.

Jatka virkkaamista näin, kunnes isoäidinneliösi on sopivan kokoinen.

Bambulangasta virkattu isoäidinneliö on hyvä tiskirätti joka kestää pesua. 

Tiskirätti: 

Omaan tiskirättiin virkkasin 13 kerrosta (koko n. 24 x 24 cm) isoäidinneliötä ja sen jälkeen yhden kierroksen kiinteitä silmukoita, 1 kiinteä silmukkaa 1 pylvääseen. Kulmien ketjusilmukkalenkkeihin virkkasin 5 kiinteää silmukkaa.

Virkkaamalla kuvan isoäidinneliöä villalangalla ja paksummalla koukulla, voit virkata vauvan peiton tai vaikka aikuisen koon torkkupeiton. Voit myös virkata pienempiä neliöitä ja ommella ne myöhemmin yhteen isommaksi kokonaisuudeksi, vaikka ponchoksi.

Tiskirätti kannattaa pestä 60 asteessa, jotta hajut lähtevät kunnolla pois.

Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!