Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!

Helpot lapaset intialaisella peukalokiilalla
Lapaset on helppo tehdä, etenkin kun neulot sen intialaista peukalokiilaa käyttäen. Ei tarvitse laskea välikerroksia, sillä lisäykset tehdään peukalokiilassa joka kerros samassa kohdassa. Intialainen peukalokiila myös sopii käteen kuin käteen, peukalo sujahtaa omaan lokeroonsa kuin  itsekseen. Tämä on hyvä etenkin perheen pienimmillä, joilla sormet ei tunnu eksyvän oikeaan osoitteeseen, ei sitten millään. 
Ohje on kirjoitettu naisen koon lapaselle. Jos haluat tehdä miehen koon, luo 4 silmukkaa enemmän. Mikäli haluat tehdä lapasen lapselle, luo 4 silmukkaa vähemmän. Peukalokiila tehdään kaikissa kokoissa samalla tavalla, yhdellä puikolla on aina sama 4 silmukkaa, ylimääräiset silmukat siirretään viereiselle puikolle jotka muodostavat apulangalle myöhemmin siirrettävät peukalon silmukat. Kokeile rohkeasti! 
Lapaset syntyvät nopeasti paksusta Kaupunkilanka Kivijalasta. 
Tarvikkeet: 
puikot 3,5 sukkapuikot tai käsialan mukaan
silmukanpidin tai jämälankaa
päättelyneula
koko: nainen
Luo 40 silmukkaa ja jaa tasaisesti puikoille. 
Neulo 2 o, 2 n resoria n. 8 cm
Neulo 2 kerrosta oikeaa. Viimeisellä kerroksella jaa silmukat puikoille 1. puikko: 10 s, 2 puikko: 10 s, 3 puikko: 16 s, 4. puikko 4 s. 
Intialainen peukalokiila: 
Oikean käden lapanen
Neulo oikeaa, kunnes olet neulonut kolmannen puikon silmukat. Nosta 3. ja 4. puikon välissä oleva lanka neljännelle puikolle ja neulo kiertäen (takareunasta, ettei väliin jää reikää) oikein. Näin 4 puikon silmukkamäärä kasvoi yhdellä silmukalla. 
Jatka oikean neulomista ja lisää joka kerta 3. ja 4. puikon välissä yksi silmukka nostamalla lankalenkki neljännelle puikolle ja neulomalla se kiertäen oikein. Jatka, kunnes 4 puikolla on 20 silmukkaa. 
Siirrä seuraavalla kierroksella 3. puikon silmukat (16 silmukkaa) silmukan pitimelle tai jämälangalle. Jaa 4. puikon silmukat kahdelle puikolle, jotta työssä on taas 4 puikkoa ja joka puikolla 10 silmukkaa. 
Vasemman käden lapanen 
Neulo kuten oikea, mutta jaottele silmukat 1. puikko: 4 s, 2 puikko: 16 s, 3. puikko: 10 s, 4. puikko: 10 s.
Neulo oikeaa kaikilla silmukoilla, kunnes lapasen reuna peittää pikkurillin pään (n. 8 cm mitattuna peukalonaukon yläreunasta). 
Intialainen peukalokiila on helppo tehdä ja se istuu hyvin käteen. 
Kärkikavennus: 
1. puikko: Neulo 1 oikein, tee ylivetokavennus (nosta yksi neulomatta, neulo seuraava silmukka oikein, vedä nostettu silmukka neulotun yli), neulo puikon loput silmukat oikein. 
2. puikko: Neulo 7 oikein, neulo 2 oikein yhteen, neulo 1 oikein.
3 puikko: Neulo kuten puikko 1.
4 puikko: Neulo kuten puikko 2. 
Jatka kaventamista ohjeen mukaan joka kerroksella, kunnes jäljellä on 8 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi ja päättele. 
Peukalo: 
Ota odottamassa olevat silmukat kolmelle puikolle. Nosta peukalon yläreunan aukon reunasta 2 lisäsilmukkaa, jokaisella puikolla on nyt 6 silmukkaa. Neulo peukalon silmukoilla oikeaa, kunnes peukalo peittyy. Neulo joka puikon alussa 2 oikein yhteen, kunnes jäljellä on 6 silmukkaa. Katkaise lanka, pujota silmukoiden läpi, kiristä ja päättele. 

Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!