Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!

Poncho on helppo vaate tilanteeseen, jossa pieni viileys hiipii luihin ja ytimiin. Yllättäviä paikkoja ovat ilmastoidut sisätilat autossa, toimitoissa tai kaupoissa. Pieni lämmike harteilla ja käsivarsilla pitää koko kropan paremmin lämpimänä.

Poncho on helppo valmistaa. Koska usein koko on suurempi kuin esim. neulepaidassa, valmistaminen vaatii kärsivällisyyttä. Lopputulos kyllä varmasti palkitsee tekijänsä, poncho on tyylikäs ja aina muodissa.

Tässä pari ponchovinkkiä!

Zenta-poncho

Zenta-poncho on simppeli valmistaa. Voit neuloa koko työn aina oikein, tai halutessasi eläväisempää pintaa, helmineuletta.

Lankana on Zenta by Permin, villaa, silkkiä ja nailonia sisältävä, todella juokseva lanka. Puikoiksi kannattaa valita pyöröpuikot. Lankaa kuvan ponchoon menee 400 g. Zentaa löytyy useampaa väriä, joista on helppo valita itselle mieluinen.

Zenta-poncho neulotaan yhtenä kappaleena eikä siinä ole jälkeen päin ommeltavia saumoja.

Zenta by Permin

Ohjeen ja langat saat tilattua näppärästi Lankasataman verkkokaupasta www.lankasatama.fi tai piipahda myymälässä ostoksilla.

Zenta-poncho valmiina

Poncho on hyvän mallinen ja lämmittää juuri sopivasti käsivarsia ja olkapäitä

Zenta-poncho edestä.
Poncho on helppo pakata mukaan vaikka matkoille.

Helmineulepinta on yksinkertainen mutta erittäin kaunis.

Alma-poncho

Alma-poncho neulotaan samaan tapaan, kuin Zenta-poncho, joko aina oikeaa tai helmineuletta. Alma-ponchon malli on hieman erinlainen ja lankana ohut alpakkainen pörrölanka Alma by Permin. 
Alma by Permin
Vain 100 g painava Alma-poncho on pehmeä, ja muhkea, takuuvarma lämmittäjä.
Vaikka lanka on ohut, siihen saa ihanaa rouheutta valitsemalla puikkosuositusta kookkaammat puikot. Koon  4 – 5 puikoilla työ myös etenee nopeasti. Alma-poncho sopii isommaksi työksi myös aloittelijalle. Työssä on yksi jälkikäteen ommeltava sauma. 
Alma-lankaa löytyy useassa eri värissä ja siihen on juuri saatu täydennystä. Ponco-pakkaukset ovat olleet erittäin suosittuja ja niitä onkin postitettu pian Suomen päästä päähän. Alpakka materiaalina ei kutita kuten tavallinen villa, mutta on monta kertaa lämpimämpi. 
 
Langat ja ohjeet saat ostettua verkkokaupasta www.lankasatama.fi tai myymälästä. 
Kevyt ja lämmin Alma-poncho pelastaa viileät päivät.
Molempia ponchoja voi käydä ihmettelemässä ja kokeilemassa päälle Lankasataman myymälässä. Langat ja ohjeet voit tilata verkkokaupasta tai ostaa myymälästä. Ohje annetaan aina langan ostajalle kaupan päälle. 
Rohkeasti puikot heilumaan ja pian saat uuden, itse tehdyn vaatteen jota kehtaa käyttää missä vaan. 

Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!