Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!

Joulukiireet ovat vieneet ajatukset villasukkien, pipojen ja virkattujen töiden massatuotantoon. Lahjat pitää saada käärittyä lahjapakettiin ajoissa eikä aikataulusta voi joustaa.

Nyt on omien ja osan hankolaisten lahjat tehty ja paketoitu, joten aikaa jää luovalle työlle. Hyllyssä pitkään huudelleet herkkulangat vaativat päästä puikoille. On ihana antaa luovuudenpuuskan viedä mennessään ja tehdä juuri niin, kuin itsestä parhaaksi tuntuu. Tällä kertaa tuloksena syntyi huopatossut Lettlopi-langasta.

Söpöihin koon 39-40 huopatossuihin tarvitset:

2 kerää Lettlopia
6 koon puikot, tai käsialan mukaan
2 Made for you -merkkiä
pohjalliset

Luo 40 silmukkaa ja neulo aina oikein (tai halutessasi sileän pinnan tossuille, sileää neuletta) 39 edestakaista kerrosta.

Neulo 2 o yhteen 2 kerrosta. Katkaise lanka (jätä pitkä häntä!) ja pujota lanka jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä kärki suppuun.

Ompele hännällä kappaleita yhteen lähes puoleen väliin asti ja päättele lanka. Sauma tulee jalkapöydän päälle

Sen jälkeen ompele aloituslangalla kantapään reunat yhteen ja päättele lanka. Sauma tulee kantapään taakse.

Huovuta tossut 40 asteen pesussa farkkujen tai parin pyyhkeen kera.

Huovutustulos riippuu pesukoneesta, veden kovuudesta sekä lämpötilasta. Mikäli et ole tyytyväinen huovutustulokseen, laita se uudestaan 40 pesuun tai kokeile 60 pesua. Liian pieneksi huopunutta tossua ei voi enää pelastaa, joten aloita huovutus mielellään matalasta lämpötilasta löytääksesi omalle koneellesi sopivan lämpötila ja ohjelman pituuden. 

Lopuksi viimeistele tossut Made for you -merkillä ja halutessasi, voit ommella pohjaan nahkapohjalliset. Pohjallisia on myynnissä muutamia kappaleita Lankasatamassa, niitä saa tilattua myös Lankavasta.

Valmiit tossut ovat ihana lahjaidea mutta varmast tarpeelliset lämmittäjät myös tekijänsä jalassa. 

Langat ja tarvikkeet Lankasatamasta www.lankasatama.fi

Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!