Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!

Jälleen kerran eksyin netin syövereihin etsimään ihanuuksia. Pinterestin kuvatulvassa katoaa ajantaju ja jutut muuttuu joka klikkauksella vaan ihanimmiksi!

Tällä kertaa päädyin amerikkalaisen Kathyn nettisivuille ihastelemaan ihanaa, virkattua tuubihuivia (infinity scarf). Tästä pääset Kathyn nettisivuille,  KLIK!

http://www.elkstudiohandcraftedcrochetdesigns.com/2013/01/23/excited-about-crochet-patterns/

Ystävällisenä sieluna hän jakoi oman mallinsa ilmaiseksi, joka osottautuikin erityisen helpoksi ja näyttäväksi tapaukseksi. Julkaistuani oman valmiin työni kuvan facebookissa, ihmiset rupesivat kyselemään ohjetta. Alkuperäisen ohjeen löydät klikkaamalle yllä olevaa linkkiä.

Tässä ohje myös vapaasti suomennettuna:

kts = kiinteä silmukka
ktjs = ketjusilmukka
p = pylväs

Tarvitset kahta eri väristä lankaa. Itse käytin Teeteen Alpakka+ lankaa kaksinkertaisena. Lankaa kului 320 g. Virkkuukoukkuna käytin kokoa 5.

Virkkaa 23 ketjusilmukkaa värillä 1.

Virkkaa kts koukusta katsottuna ketjun toiseen silmukkaan käyttäen yhä samaa väriä. (Nyt voit ottaa toisen värin kulkemaan silmukoiden sisällä, jolloin säästyt lopussa päättelytyöltä). *virkkaa seuraavaan ktjs 1 pylväs, seuraavaan ktjs 1 kts* toista, kunnes olet rivin lopussa.
Viimeisen ktjs:n kohdalla virkataan vielä kts. Työnnä koukku silmukan läpi normaalisti, koukkaa lanka ja tuo se normaalisti silmukan läpi. Nyt vaihda väriin 2, jonka koukkaat kahden lankalenkin läpi ja viimeistelet silmukan.
Virkkaa uudella värillä 1 ktjs ja käänny.

Ota nyt puolestaan väri 1 kulkemaan virkkauksen sisällä, ja virkkaa kts ensimmäiseen pylvääseen. Virkkaa aina pylväs edellisen kerroksen kts, ja kts pylvääseen. Jatka loppuun asti vuorotellen pylvästä ja kts.

Työssä tulisi koko ajan olla 22 silmukkaa. Mikäli työ lähtee kapenemaan, tarkista, että olet virkannut aina työn viimeisen silmukan, joka on edellisen kierroksen ktjs. Rivin lopussa, ennen värin vaihtoa, kannattaa työtä hieman venyttää, jotta työn sisällä kulkeva lanka ei kiristä työtä liikaa.

Jatka huivia niin kauan, kunnes se on halutun pituinen. Mikäli haluat huivista tuubimallisen, virkkaa viimeiseksi viimeinen kerros värillä 2. Leikatessasi lankaa, jätä pitkä päättelylanka katkaistessasi viimeksi käyttämääsi väriä. Voit käyttää sitä huivin päiden yhteen ompelemiseen, tai voit tehdä kuten minä ja virkata päädyt yhteen.

Tadaa! Valmis huivi ja nyt leuhottamaan kaupungille uuden huivin kanssa. 🙂

Tässä oma versioni Kathyn ohjeesta

Etualalla olevan kämmekkäät ovat saaneet inspiraation eilen tein -blogista. Omat kämmekkääni tein myös Teeteen Alpakka+ -langalla ja puikkoina neliskanttiset Cubics-sukkapuikot, kokoa 3,5.

Eilen tein -blogista löytyy muutenkin kaikkea ihanaa ja kokeilemisen arvoista, joten käykäähän kurkkimassa ja inspiroitumassa.

Ihania virkkailuhetkiä!

Lankasataman Katja

Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!