Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!

Lohtuhuivi

Lohtuhuivi-käsitteeseen törmäsin ensimmäisen kerran jokin aika sitten, kun Pakkoneulootikon arkea -blogin Hellevi otti yhteyttä ja kysyi lupaa huiviohjeeni käyttämiseen lohtuhuivina.

Höyhen. Surun äärellä tuntuu, ettei sanat riitä. Lohtuhuivi on kaunis tapa muistaa läheisensä menettänyttä. 

Vuoden vaihteessa kohtasin menetystä lähipiirissäni ja tukeminen surussa oli vaikeaa. Mitä sanoa, miten auttaa, kun läheinen menettää rakkaan?

Lohtuhuivi-ajatus on kaunis ja konkreettinen ele näyttää oma osanottonsa sekä rakkautensa surijalle, huivi lämmittää ja on kuin välittävä käsi olkapäällä surun verhon peittäessä valon pilkahdukset kun sanat ei riitä.

Lohtuhuivi-ajatus syntyi hieman vahingossa Pastori Minnamaria Tammisalon ajatuksesta, kääriä käsin tehty huivi puolisonsa menettäneen lesken harteille suurimman surun aikana. Tästä sai Lohtuhuivi-projekti alkunsa, kun käsityökansa halusi ottaa ajatuksen omaksensa ja neuloa huiveja läheisensä menettäneille merkiksi siitä, että he eivät ole surussaan yksin. Lue lisää Ylen sivuilta >>

Helppo merinovillahuivi sopii hyvin lohtuhuiviksi. Ohje löytyy aiemmasta postauksesta .https://lankasatamanblogi.fi/?p=211 

Hellevi onkin jakanut kuvia huivistaan ja ajatuksiaan lohtuhuivista omalla Facebook-sivullaan.
Merinovillahuivin löydät aiemmasta postauksestani ohje >>

Monet meistä neuloo yli omien tarpeiden. Onkin ollut upeaa nähdä, kuinka avokätisesti ja suurempia miettimättä käsityökansa ryhtyy talkoisiin, kun tarvitaan vanhukselle sukkapari tai vastasyntyneelle pipo. Tämä on mielestäni upeaa ja osoittaa sen, että käsitöillä voi tehdä paljon hyvää. Mikäli lähipiiri on jo sukitettu ja pipotettu, ehkä voisit neuloa lohtuhuivin muutamalle surevalle?

Mikäli et tiedä, mihin lohtuhuiveja voisit toimittaa, niin otan niitä vastaan täällä Lankasatamassa. Lupaan ottaa selvää, olisiko esim. paikallisessa tai lähiseurakunnassa otettu huiveja vastaan juuri näitä tilanteita varten.

Mikäli et pääse huivia itse toimittamaan Lankasatamaan, voit lähettää sen vaikka postissa:

Osoite on:

Lankasatama
Vuorikatu 12 – 14
10900 Hanko

Laitathan minulle viestiä [email protected]  tai Facebookin kautta, mikäli lähetät paketin, niin osaan odottaa sen saapumista.

Mikäli innostut neulomaan ohjeellani huivia itselle tai lohtuhuiviksi ja jaat kuvia siitä somessa, tägää @lankasatama kuvatekstiin niin voin käydä tykkäämässä tai kommentoimassa postaustasi. Muita hästägejä voisi olla myös #lohtuhuivi jolloin muutkin pääsevät etsimään projektiin inspiraatiota.

Terveisin, Katja

Saat käyttää huiviohjettani lahjaksi annettavissa huiveissa. Toivoisin, että merkitsisit, mistä olet ohjeen löytänyt huivin mukana.

#lohtuhuivi
#käsityötkuuluukaikille
#lankasatama

Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!