Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!

Oma tapa oppia

Olen innokas oppimaan uutta, vaikka kouluaikoina vaikeutta tuottikin lukeminen ja pänttääminen. Levoton sielu ei pysynyt penkillä paikallaan kauaa, kirjan teksti muuttui sumeaksi kirjainmössöksi ja samaa kappaletta sai lukea kymmenen kertaa, siltikään muistamatta siitä mitään. Aina oppiminen ei ole helppoa.

Hangon luonto rauhoittaa kun mieli on levoton. 

Oikeastaan, oppiminen on helppoa. Kunhan löytää vaan sen oman tavan oppia. Toiset voi tenttiä koko kurssin pelkästään kirjan lukemalla, toiset tekevät tehtäviä, vääntävät rautalankaa ja piirtävät kaavioita muistaakseen. Kumpikin tapa on oikea, jos se vaan toimii sinulle.

Olen vuoden ajan ollut mukana Suomen Yrittäjien järjestämässä Yksinyrittäjäakatemiassa Luksiassa ja siinä ohella suorittanut Yrittäjän ammattitutkintoa. Tutkintotodistuksella tuntuu olevan minulle iso rooli, joten joudun astumaan ulos luovalta mukavuusalueeltani ja istahtamaan tietokoneen ääreen miettimään strategioita ja asiakassegmenttejä. Koska oppi on tullut jo tosielämästä lankakaupan tiskin takaa, jäljelle jää vain asioiden jäsentely, suunnittelu ja raportointi. Silti se meinaa vaatia levottomalta sielulta ponnistuksia, pysyä paikallaan ja yrittää olla selkeä ajatuksien ylöskirjaamisessa.

LANKASATAMA.FI

Olipa se oppiminen kirjan pänttäystä tai villasukan tekoa, se ei aina ole helppoa. Etenkään tänä päivänä kun hälinää on niin työpaikalla kuin somessa, kotonakaan ei oikein kerkeä rauhoittumaan. Silti uusien oppien ja oivallusten kokeminen palkitsee. On tullut tehtyä jotain, mikä tuntui aluksi vaikealta mutta lopulta kuitenkin se onnistui!

Live, Learn, Repeat

Olen vajaassa kymmenessä vuodessa edennyt virkkauksen alkeista lankakauppiaaksi, verkkokauppiaaksi, ammattibloggaajaksi, verkkokurssien suunnittelijaksi, valokuvauskurssin läpäisseeksi semisomeammattilaiseksi joka sinnikkäästi haluaa itse opetella ja oppia. Yhtään todistusta ei ole kenelläkään näyttää, paitsi verkkosivut ja blogi, jossa komeilee koko kymmenen vuoden ponnistelujen tulos. Välillä täytyy kääntyä katsomaan taaksepäin, että mitähän sitä on tullut tehtyä kun tuntuu, ettei mitään ole saanut aikaiseksi. Tuntuuko tutulta?

Jotta saisin kuvia someen, blogiin ja verkkosivuille, piti opetella myös kameran käyttöä ja valokuvaamista. Kaiken maailman pusikoissa on tullut lymyttyä hyvän kuvan toivossa. Lähes kaikki kuvat, mitä Lankasataman eri kanavissa näet, on minun ottamiani. 

Olisiko sinun aika oppia uutta?

Jos susta tuntuu, että nyt olisi sopiva hetki opetella jotain uutta niin hyppää mukaan Villasukkakoulu-verkkokurssille. Opetan sulle videoiden avulla perussukan niksit ja kurssin päätteeksi saat kiskaista omatekemät villasukat jalkaan. Uskotko, että se on upea tunne!

Voit tallentaa materiaalin omalle tietokoneellesi jatkokäyttöä varten ja tehdä niin paljon villasukkia, että voit sanoa osaavasi taidon vaikka unissaan. Haluan näyttää sulle, että jos minä opin villasukan teon (vaikeimman kautta) niin sinäkin varmasti opit. Kaikki virheet olen itse tehnyt, purkanut niin vimmatusti vääränlaisia ja kironnut niitä karanneita silmukoita, mutta lupaan, että aina neulominen ei ole niin vakavaa ja virheistä oppii.

Pieni tuska kannatti, sillä tänään ensimmäinen näyttöni meni keveästi läpi, enää jäljellä kaksi muuta tutkinnon osaa, tuotteistaminen ja sähköinen markkinointi. Sitten saan ylpeästi kantaa virallista Yrittäjän titteliä, ihan kouluja käyneenä, todistus kädessä.

Miltä sinusta tuntuisi, jos jalassasi olisi omatekemät villasukat ja kädessä Villasukkakoulun todistus?

Hyppää mukaan kurssille >>

Ilmoittaudu mukaan, lankasatama.fi

Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!