Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!

Raglanneulepaita lapselle, lankana Babyull Lanett. Helppo perusneule. 

Ihan perus raglanneule, lapselle tai aikuiselle. 

Monesti helppoa ja yksinkertaista ohjetta saa etsiä, kun se perusmalli on usein kaikkein kaunein ja käytännöllisin. Kun ohje löytyy, se on väärän vahvuiselle langalle. Harmi. 
Tähän asiaan olen törmännyt kaupalla monet kerrat. Aina harmittaa, ettei ohjetta ole silloin saatavilla. Kaikilla ei ole taitoa tai rohkeutta lähtä itse ohjetta muuttamaan. 
Perusneuleen ohjetta olen monesti kaipaillut itsekin. Käsityölehdet ja Ravelry tarjoaa upeita malleja, mutta joskus vaan kaipaisin simppeliä ohjetta kesäiseen pellavapaitaan ilman krumeluureja. Tai kummipoika tarvitsisi tyylikkään perusneuleen, joka kestää aikaa ja katsetta. 
Rupesin asiaa tutkimaan hieman enemmän ja huomasin, että perusneuleen teko ei vaadi suuria ponnistuksia kun vaan tekee hieman pohjatyötä ja kaivelee muistin kätköistä vähän matikan oppeja kouluajoilta. Rupesin testineulomaan eri langoilla, eri mallisia paitoja puikkokokoa vaihdellen ja olen ollut tyytyväinen saamiini tuloksiin. Uskon, että kuka tahansa, jolla on neulomisen perussilmukat hallussa, pystyy tekemään oman neuleen, omilla mitoilla. 
Täytyy kyllä myöntää, välillä jännitysmomentti neuleen istuvuudesta kasvoi liian suureksi ja jännitti jatkaa, mutta tulos on aina ollut mieleinen ja sopivan kokoinen. 
Kuvissa olevat neuleet olen itse neulonut ottamalla saajasta muutaman mitan ja neulomalla mallitilkun. 
Haluaisitko sinä oppia myös neulomaan perusmallisen paidan tai takin? 

Helppo raglanneuletakki aina oikein -tekniikalla. Lankana Sandnes Garnin Alpakka Silke ja Tynn Silk Mohair

Näihin neuleisiin on kovasti jo ohjetta kyselty. Selvittelen vielä sekavaa numerosekamelskaa ruutupaperivihkosta, josko niistä saisi teille ohjetta kirjoiteltua. Kun innostus iskee, en muista olla kovin järjestelmällinen ja tarkka muistiinpanoissani vaan töherrän innostuksen aallossa numeroita ristiin rastiin paperia. Tunnistatko ilmiön?

Haluaisitko kuulla lisää vinkkejä perusneuleen suunnittelusta? 
Liity sähköpostilistalleni, niin saat vinkkejä neuleen suunnitteluun ja tekemiseen. Paluupostissa saat TOP 3 vinkit neuleen neulojalle. 

Haluan lisätietoa neuleiden tekemiseen >>

Aina oikein neuletakki hihoja vaille valmis. Kauniit raglanhihat istuvat hyvin päälle ja näyttävät aina kauniilta. 

Simppeliin perusneuleeseen saa heti eloa kun valitsee liukuvärjätyn langan. Lankana Alegria Grande -merinovilla. 

www.lankasatama.fi 

Mikäli sisältö oli kiinnostavaa, jaathan sen myös muille!